top of page

Νέο “χτύπημα” Πολάκη: Δεύτερη φορά Αριστερά με κρατικοποίηση τραπεζών-ΔΕΗ – Η αντίδραση της ΝΔ


Νέο “σόου” Πολάκη σε διαδικτυακή κομματική εκδήλωση με θέμα “Διαφθορά- Διαφάνεια – Δικαιοσύνη”, ο οποίος έκανε λόγο για “δεύτερη φορά Αριστερά” που θα είναι αλλιώς. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης μίλησε παράλληλα για την ανάγκη ανανέωσης του Δικαστικού Σώματος, για την κρατικοποίηση τουλάχιστον μιας εκ των συστημικών τραπεζών, όπως επίσης της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και για την εθελουσία έξοδο των μεγαλύτερων σε ηλικία δικαστών.

“Το θέμα είναι τι θα συναντήσουμε όταν θα αναλάβουμε ξανά -και να είστε σίγουροι γι’ αυτό- τη διακυβέρνηση της χώρας” διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του όπως φαίνεται στο βίντεο της διαδικτυακής εκδήλωσης που ανέβασε στον λογαριασμό του στο facebook. Συνέχισε με σημειώνοντας: “Δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα, εάν μία τράπεζα από τις τέσσερις δεν περάσει υπό δημόσιο έλεγχο. Τουλάχιστον μία τράπεζα από τις τέσσερις” και συνέχισε διερωτώμενος: “Δεν γίνεται να μην ξαναπάρουμε πίσω κάποιους βασικούς στρατηγικούς πυλώνες, όπως το θέμα της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ. Πώς θα ελέγξεις την ακρίβεια εάν δεν έχεις στα χέρια σου το εργαλείο της ΔΕΗ που να καθορίσει τις τιμές και να βάλει του κανόνες του παιχνιδιού;”.

Σχετικά με τη Δικαιοσύνη, είπε: “Πώς θα δώσεις στον κόσμο την αίσθηση ότι υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα, αν δεν τιμωρηθούν αυτοί που κλέβουν. Και πώς θα τιμωρηθούν αυτοί που κλέβουν; Χρειάζονται θεσμικές αλλαγές -με νομοθετικά μέτρα, όχι “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”- σε σχέση με τη Δικαιοσύνη. Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των δικαστών (…) δεν φτάνουν. Θέλει παραπάνω… Μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, μαζικής εισροής μέσα από μία δεύτερη σχολή δικαστών, μέσα από έναν άλλο μηχανισμό”. H αντίδραση της ΝΔ Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας «Στο σημερινό του show, ο Παύλος Πολάκης υποσχέθηκε κρατικοποιήσεις των πάντων – και όσων, δηλαδή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε στο Υπερταμείο. Πρόκειται για το σοβιετικό οικονομικό μοντέλο του κ. Πολάκη και των περισσότερων στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έμεινε όμως εκεί, εξαγγέλλοντας και μια “δεύτερη σχολή δικαστών”, ή οποία προφανώς θα λειτουργεί ως η επίσημη ακαδημία του παραδικαστικού κυκλώματος που ονειρεύεται ανοιχτά η αξιωματική αντιπολίτευση. Αν οι οικονομικές του αναλύσεις προκαλούν γέλιο σε σύγκριση με την πολιτική που εφάρμοσε ως Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, οι εξαγγελίες θεσμικών εκτροπών στη Δικαιοσύνη αποτελούν ξεκάθαρη απειλή για τη Δημοκρατία. Την περίοδο 2015-2019, όντως επιχείρησαν να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας, με παραδικαστικές κινήσεις, στημένους τηλεοπτικούς διαγωνισμούς και υπονόμευση των Ανεξάρτητων Αρχών. Ευτυχώς η Ελλάδα, έχει ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου λειτουργεί. Κι όσο ονειρεύονται επιστροφή στις ίδιες μεθόδους, τόσο οι πολίτες θα τους γυρίζουν την πλάτη” σχολίασε η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της.


9 views0 comments