Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Το 2015 οδηγήσατε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Το 2015 οδηγήσατε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και εμείς βάλαμε πλάτη για να μην χρεοκοπήσει

Στην τριτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι πολίτες που θα λάβουν τον ΕΝΦΙΑ θα δουν πότε πλήρωναν περισσότερο, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα υπογράμμισε ότι «κι εσείς ξέρετε ότι είναι πολιτική κοινωνική αυτή που εφαρμόζουμε αλλιώς δεν θα την ψηφίζατε σήμερα».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση πήρε δημοσιονομικά μέτρα ύψους 1,2 δισ. ευρώ, εξαιρουμένων των μέτρων στήριξης για τις αυξήσεις της ενέργειας, και προσέθεσε ότι έλαβε περισσότερα μέτρα από τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

«Κανένας προϋπολογισμός δεν μπορεί να απορροφήσει τις αυξήσεις στην ενέργεια γι’ αυτό επιμένω ότι η απάντηση πρέπει να είναι ευρωπαϊκή» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι «η δική μας πολιτική είναι κοινωνικά πιο δίκαιη γιατί έχουμε κλιμακωτή στήριξη στα νοικοκυριά με τη μικρότερη κατανάλωση».

Αναφέρθηκε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και είπε ότι πράγματι υπήρξε αδικία διότι πλήρωσαν πολλά στην ενέργεια, και δεσμεύθηκε ότι «ένα κομμάτι αύξησης θα επιστραφεί γιατί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ματώνουν δυσανάλογα πολύ».

Κάλεσε τον κ. Τσίπρα να προσαρμόσει τις ομιλίες του αφού ακούσει πρώτα τον ίδιο, και εκτίμησε ότι μπορούν να συμφωνήσουν στη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας με βάση αυτό που θα διαπιστώσει η ΡΑΕ, αφού λάβει υπόψη της και αφαιρέσει τις εκπτώσεις που κάνουν οι παραγωγοί.

«Με βάση αυτούς τους υπολογισμούς θα φορολογήσουμε τα υπερβάλλοντα κέρδη» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Καταλήγοντας στην τριτολογία και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Να θυμόμαστε ότι στις εκλογές του 2015 δεν πήγαμε οικειοθελώς αλλά επειδή δεν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σύρατε τη χώρα σε εκλογές μαζί με την Χρυσή Αυγή. Η θητεία Σαμαρά είχε ακόμη 18 μήνες. Εσείς τάξατε να σκίσετε το μνημόνιο, εσείς είπατε ψέματα για πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, εσείς βάλατε τον κ. Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών, το asset σας το μεγάλο, οδηγήσατε τη χώρα σε δημοψήφισμα και τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, κι εμείς βάλαμε πλάτη για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Αυτή είναι η αλήθεια”.2 views0 comments