top of page

Κοντονής: Έχει δίκιο ο Γεωργιάδης να οργίζεται για την υπόθεση Novartis

Έντονη κριτική άσκησε ο Σταύρος Κοντονής στον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis και στην κίνηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφτούν την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να ζητήσουν να επαναξιολογηθεί η αρχειοθέτηση της υπόθεσης όσον αφορά στον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Η Δικαιοσύνη απεφάνθη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνονται αυτές οι δηλώσεις. Έχουν υπόψη τους αυτοί που τις κάνουν, ότι στην ουσία βάλουν κατά της απόφασης της τότε κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία είπε ότι η υπόθεση πρέπει να πάει στην δικαιοσύνη; Με απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας πήγε η υπόθεση στη δικαιοσύνη. Τι ζητάνε τώρα, τι λένε τώρα ακριβώς; Η δικαιοσύνη αποφασίζει, μπορεί να μη μας αρέσουν πολλές φορές οι αποφάσεις της, αλλά οι αποφάσεις της δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές από την κυβέρνηση αυτό έλεγα πάντα, επί μόνιμου βάσεως. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές τέλεια και παύλα» τόνισε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε ότι:

«Η επίσκεψη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο είναι μία ενέργεια που κατά την άποψή μου είναι ανεξήγητη. Καμιά υπόθεση δεν μπορεί να ανασυρθεί από το αρχείο με πολιτική εντολή. Δεν μπορώ να σχολιάσω τον παραλογισμό του κ. Πολάκη, ο οποίος κινείται εκτός συνταγματικού πλαισίου. Όσοι μιλούν κατά των αποφάσεων της Δικαιοσύνης βάλλουν κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε η υπόθεση να πάει στη Δικαιοσύνη».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην αρχειοθέτηση όλων των υποθέσεων ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Κοντονής είπε ότι «τα πολιτικά πρόσωπα τα δικαιώνει ως προς τις μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες τους ενέπλεκαν. Γιατί αυτοί οι μάρτυρες μίλησαν με ένα τρόπο πάρα πολύ επιπόλαιο, γιατί είδαμε τις καταθέσεις, πάρα πολύ επιπόλαιο, για πολιτικά πρόσωπα τα οποία εξ’ ορισμού και εκ του νόμου, δεν μπορούσαν να έχουν κάποια επαφή με αυτή την ιστορία.

Ο κ. Κοντονής μάλιστα, ανέφερε πως στην εποχή που τα 10 πολιτικά πρόσωπα κρεμάστηκαν στα μανταλάκια για την υπόθεση Novartis, κακώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη.

«Η κυβέρνηση επισήμως δεν είχε τέτοια θέση. Δεν ξέρω τι έκανε ένα μέρος του κίτρινου Τύπου που υποστήριζε και υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ είμαι θύμα αυτού του Τύπου κατά συνέπεια δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο, δεν με αφορά ούτε τον διαβάζω, ούτε με ενδιαφέρει τι γράφει».

«Έχει δίκιο ο κ. Γεωργιάδης να οργίζεται», ανέφερε, και πρόσθεσε: «Όταν μια υπόθεση αρχειοθετείται και παραταύτα ορισμένοι επιμένουν να προσδίδουν σε έναν πολίτη οποιονδήποτε πολίτη, όχι μόνο υπουργό, ευθύνες τότε είναι επόμενο αυτός να εξοργίζεται»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις, τόσο του Παύλου Πολάκη για δημιουργία νέας σχολής δικαστών, όσο και της Τασίας Χριστοδουλόπουλου πως στην δεύτερη φορά αριστερά θα πρέπει το κόμμα να πέσει στους θεσμούς προκειμένου να τους ελέγξει, ο κ. Κοντονής ανέφερε:

«Είναι δηλώσεις απαράδεκτες κινούνται εκτός συνταγματικού πλαισίου και δεν έχουν κανένα σεβασμό στην συνταγματική πρόβλεψη για την διάκριση των εξουσιών. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκέφτονται, δεδομένου ότι δεν έχουν και την νομική παιδεία να προβαίνουν σε τέτοιες δηλώσεις και σε τέτοιες τοποθετήσεις».

Τι είπε ο Κοντονής για το ΚΙΝΑΛ

Με θετικά λόγια μίλησε ο Σταύρος Κοντονής για το ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Το ενδιαφέρον για το τι γίνεται στο Κίνημα Αλλαγής έχει προκύψει για ένα ευρύτατο ακροατήριο της δημοκρατικής παράταξης λόγω της εκλογής Ανδρουλάκη.

Εγώ διαπιστώνω ότι γίνεται μια τομή, ότι αντιμετωπίζονται τα ζητήματα με ιδιαίτερη σοβαρότητα και μέτρο από τον κ. Ανδρουλάκη. Η παρουσία Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι εξ’ ορισμού θετική. Από δω και πέρα όμως θα πρέπει να παρατηρήσουμε και να δούμε ποιο θα είναι το πολιτικό πρόγραμμα, πώς θα συγκροτηθεί αυτός ο πολιτικός φορέας, ποιες θα είναι οι συμμαχίες που θα οικοδομήσει με βάση το πολιτικό του πρόγραμμα» υπογράμμισε ο Σταύρος Κοντονής και πρόσθεσε:

«Υπό προϋποθέσεις, ναι, εγώ μπορώ να στηρίξω τον έναν από τους δύο χώρους της προοδευτικής παράταξης, δηλαδή να τον ψηφίσω κατά πρώτον. Να ψηφίσω το Κίνημα Αλλαγής, διότι αυτή την ώρα θεωρώ ότι όποιος ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ χάνει την ώρα του και βλέπετε τι γίνεται αυτή την περίοδο με την εσωκομματική διαδικασία που ακολουθείται».

Σε ερώτηση τι θα κάνει αν ο Νίκος Ανδρουλάκης του απευθύνει πρόσκληση ένταξης στο Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Κοντονής εμφανίστηκε θετικός. «Υπό προϋποθέσεις ναι, θα συζητούσα ευχαρίστως μια τέτοια πρόταση».

«Ο πολιτικός λόγος που εκπέμπει πια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λόγος πολιτικής αναξιοπιστίας»

Ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για πολιτική αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να πείσει πια για αυτά τα οποία πρεσβεύει και ότι επανέρχεται σε μια παροχολογία που έχεις κουράσει την κοινωνία. “Είδα την συνέντευξη του στην Αυγή την περασμένη Κυριακή και νόμιζα ότι διάβασα συνέντευξη του 2014”.

“Λυπάμαι αλλά ο πολιτικός λόγος που εκπέμπει πια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λόγος πολιτικής αναξιοπιστίας”.

Ο κ. Κοντονης σχολίασε και την πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να την καταλάβει το ΚΙΝΑΛ.

«Αν συνεχίσει με αυτό το αριθμό όλα μπορούν να γίνουν , βλέπετε ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν και το γεγονός ότι το κραταιό ΠΑΣΟΚ έφτασε να έχει ποσοστά κοινοβουλευτικής επιβίωσης, αυτό πρέπει γίνει μάθημα σε ορισμένους. Στην πολιτική μπορεί να γίνουν τα πάντα ανάλογα με το βαθμό σοβαρότητας και αξιοπιστίας του καθενός».

5 views0 comments