Η δήλωση του Σκρέκα για τον… θερμοσίφωνα και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ


Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε μια δήλωση που έκανε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να μην ξεχνούν τον θερμοσίφωνα και τα φώτα ανοιχτά.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας την Πέμπτη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, “η προσπάθεια θα πρέπει να είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Που καταλαβαίνουμε βέβαια ότι αυτό μπορεί να είναι ανελαστικό για πολλά νοικοκυριά .Παρόλα αυτά η προσπάθεια θα πρέπει να είναι η εξοικονόμηση. Δηλαδή δεν ξεχνάμε τον θερμοσίφωνα, δεν αφήνουμε ακόμη και ένα φως ανοιχτό. Όλα αυτά τελικά κοστίζουν στην τσέπη”.

Η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ


Την χθεσινή δήλωση του κ.Σκρέκα σχολιάζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. “Ο κ. Σκρέκας όταν μιλάει ή θα λέει ψέματα ή θα προκαλεί τους πολίτες”, σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Τέλος Σεπτεμβρίου υποστήριζε ότι η αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος θα είναι δύο-τρία ευρώ, οι λογαριασμοί όμως έρχονται τρεις- τέσσερις φορές αυξημένοι” προσθέτει. “Σήμερα όμως κατάφερε να εξοργίσει τον κόσμο με όσα είπε. Αντί για μέτρα προστασίας πρότεινε στους πολίτες να μην ξεχνάνε ανοιχτό τον θερμοσίφωνα και τα φώτα”, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συνεχίζει: “Το να υποτιμά με τόσο χυδαίο τρόπο ο υπουργός την νοημοσύνη πολιτών, που βρίσκονται σήμερα σε οικονομικό αδιέξοδο, δείχνει τον βαθμό της ηθικής παρακμής της κυβέρνησης Μητσοτάκη”. “Η κοινωνία απαιτεί άμεσες πρωτοβουλίες: Παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική για την μείωση της τιμής του ρεύματος. Μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και φυσικό αέριο. Άμεση αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δείξει ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί την κοινωνία απέναντι στην ακρίβεια. Έχει έρθει η ώρα να φύγουν”, καταλήγει η ανακοίνωση.

12 views0 comments