top of page

ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : Οι Δράσεις του για το 2022

ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


· Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (ΙΠ) , το τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, συνάπτουν πρωτόκολλο συνεργασίας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, προβολή ταινιών μικρού μήκους, εκπόνηση workshops και κοινών δράσεων για τη σύσφιξη της φοιτητικής κοινότητας με το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ και το Σπουδαστικού Προγράμματος.· Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας (ΔΗΠΕΘΕΚ) και το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας (ΤΤΗΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΙΠ) συνάπτουν πρωτόκολλο συνεργασίας από τον Ιανουάριο του 2022.Στο πλαίσιο της διμερούς αυτής συνέργειας αναλαμβάνονται δράσεις με σκοπό, αφενός να

ενδυναμωθούν οι δεσμοί ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, αφετέρου να επιτευχθεί η αλληλεπίδραση τόσο σε επίπεδο γνώσης και τεχνογνωσίας, όσο και στην αναζήτηση μέσω της θεατρικής πράξης, νέων οπτικοακουστικών μέσων και καινοτόμων καλλιτεχνικών πρακτικών.· ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΗ- ΣΚΗΝΗ 13-21 ΜΑΪΟΥ.


Το Φεστιβάλ με τίτλο η Πόλη Σκηνή, διεξάγεται το Μάιο, με στόχο να αναδεικνύει τα σημεία της πόλης, ενσωματώνοντας την Ιστορία της Κέρκυρας, και απελευθερώνοντας δημιουργικές δυνάμεις σε όλη την Πόλη. Απευθύνεται σε σωματεία, καλλιτέχνες, αλλά και πολίτες δίνοντάς τους ένα ελεύθερο βήμα διαλόγου, συνδέοντας το παραστασιακό γεγονός με μεγάλα ιστορικά και σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα. Ανοίγει καλλιτεχνικό διάλογο με τα Τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου(Τμήμα Ιστορίας, Τεχνών ήχου & Εικόνας, Μουσικής, Αρχειονομίας, Βιβιοθηκονομίας & Μουσειολογίας, Τμήμα Μετάφρασης & Διερμηνείας) και σύγχρονους καλλιτέχνες, ενσωματώνει την καλλιτεχνική πρωτοπορία του νησιού, και τις ερευνητικές ομάδες.


· ΘΕΡΙΝΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ - 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022


Με στόχο να γίνει θεσμός, αυτό το θερινό Διεθνές Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «ΕΠΟΣ –ΜΕΛΟΣ- ΧΟΡΟΣ» θα εστιάσει στα Ομηρικά Έπη , το Αρχαίο Δράμα , τη σημασία του Μέλους και του Χορού στη Δραματουργία τους καθώς και τη πρόσληψη των κειμένων αυτών στη σύγχρονη παραστασιμότητα.


· ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ -

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022


Μετά την επιτυχημένη δράση με τη στήριξη του ΥΠΟΑ στους Αρχαιολογικούς χώρους το περασμένο καλοκαίρι όπου άνοιξε για πρώτη φορά στο κοινό το Ιερό της Αρτέμιδος και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι στην ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας θα σχεδιαστούν ειδικές δράσεις με τη συμμετοχή του κοινού.


·ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ‘ΚΑΘ’ ΟΔΩΝ’ - 1-6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.


Το δρώμενο ‘’Καθ’ οδών’’ θα επεκταθεί φέτος στη Βόρεια και τη Νότια Κέρκυρα συνδέοντας το προσωπικό βίωμα με σημεία τα Κέρκυρας και την Ιστορική μνήμη με την επινόηση ενός τόπου· ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2022 – ΜΑΡΤΙΟΣ 2023


Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας θα υποστηρίξει ένα πανελλήνιο εργαστήριο Σύγχρονης Δραματουργίας με την υποστήριξη της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και άλλων φορέων που στηρίζουν τη Δραματουργία στο Θέατρο, τον κινηματογράφο, το χορό καθώς και πολυθεματικές παραστάσεις. Ούτως ώστε να ανιχνεύσουμε τα θεμέλια που αποτελούν τη βάση πρωτότυπων Καλλιτεχνικών έργων.Ταυτόχρονα θα λειτουργήσει η Πειραματική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, οποία δραστηριοποιείται σε καλλιτεχνικές δράσεις που το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η εναλλακτική μορφή προσέγγισης και εκτέλεσης της τέχνης του θεάτρου και σκοπό έχουν μέσα από τις δράσεις αυτές να προσεγγίσουν νέους καλλιτέχνες αλλά και παλαιότερους με τη σύγχρονη δραματουργία και τα νέα μέσα. ΕΡΓΟ: ‘ΛΑΣΠΗ’ του Βαγγέλη Χατζηγιανίδη σε σκηνοθεσία Χρυσάνθης Αυλωνίτη Mια γυναίκα “δραπετεύει” από τη μεγαλοαστική, τακτοποιημένη ζωή της και μετακομίζει σε ένα απομονωμένο σπίτι ενός χωριού- ξεχασμένο κληροδότημα μιας θείας της. Ο αιφνιδιασμός της είναι τεράστιος όταν ανακαλύπτει πως στο σπίτι της έχει εισβάλει και κατοικεί εδώ και καιρό ένα νεαρό ζευγάρι με τρία παιδιά, με τη σιωπηλή συνενοχή ολόκληρου του χωριού. Το ειδυλλιακό καταφύγιο μετατρέπεται σε εφιάλτη και η μάχη για τη διεκδίκησή του θα είναι σκληρή και επώδυνη για όλους. Οι τρεις ήρωες υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια τη «φωλιά» τους, ματώνουν και ματώνονται, αναμετρώνται με το σκοτεινό παρελθόν του σπιτιού, γλιστρούν σε επικίνδυνα παιχνίδια εξουσίας και υποταγής, γεύονται απαγορευμένους καρπούς, δοκιμάζουν τα όρια και τις αντοχές τους Στο έργο συμμετέχουν τρεις (3) ηθοποιοί.

· ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ


Σε συνεργασία με ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ της πόλης (ΔΗΜΟΠ –Νίκος Μώρος, Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας κ.ά) το ΔΗΠΕΘΕΚ εκπονεί ΌΛΟ ΤΟ ΧΡΌΝΟ, ειδικά projects για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ΣΔΕ, ΚΑΠΗ, παιδιά με ειδικές ικανότητες, ανέργους, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε ιδρύματα και σχολεία. 

9 views0 comments
bottom of page